RESTORAN VODNJANKA, VODNJAN

Hr

EN

POČETNA

O NAMA

meni

rECEPTI

NOVOSTI

KONTAKT

 

Bumbarska torta – tradicionalna vodnjanska slastica koju jednostavno morate probati

 

26

            travanj

Tradicionalna vodnjanska kuhinja u svojoj bogatoj riznici recepata skriva brojne mesne specijalitete, domaće tjestenine s raznim dodacima, riblje delicije za prste polizati, ali isto tako i posebne slastice koje ćete osim u restoranu Vodnjanka teško pronaći bilo gdje drugdje. Jedan od takvih slatkih užitaka predstavlja i takozvana bumbarska ili vodnjanska svadbena torta čiji naziv se veže uz stanovnike ovoga kraja koji su od milja prozvani bumbari.

 

Riječ je o vrsti pandišpanja koja se priprema bez brašna i sadrži bademe, a detaljniji se recept naravno drži u tajnosti i samo rijetki ovu tortu još uvijek znaju spremiti prema njezinim originalnim recepturama. Jedni od njih su i chefovi restorana Vodnjanka gdje se tradicionalni način pripreme ove slastice zadržao sve do danas. Kuhinja restorana Vodnjanka i inače je poznata po pripremi tradicionalnih jela koristeći recepture naših starih koje se pak prenose s generacije na generaciju i brižno čuvaju.

 

Bumbarska torta iznenadit će vas svojim osebujnim okusom i zavodljivim aromama koje se nekako savršeno slažu s pomalo netipičnom teksturom za ovakvu vrstu slastice, no upravo ti detalji čine ovu tortu toliko ukusnom i posebnom.

 

Ako želite iskusiti pravu vodnjansku kuhinju, ovaj desert jednostavno morate probati. Posjetite stoga naš restoran Vodnjanka, opustite se u ugodnom ambijentu i uživajte u jedinstvenim specijalitetima, delicijama i desertima u koje ćete se zaljubiti već s prvim zalogajem.

 

 

d.istra © 2017. Privacy Policy

+385 52 511 435

Restoran Vodnjanka j.d.o.o

Istarska 26 B Vodnjan

Temeljni kapital: 10 kn

Vlasnik: Svjetlana Celija

OIB: 51916210518

Banka: OTP IBAN: HR9224070001100022726

MATIČNI BR.: 4067661

Kontakt

Adresa: Istarska 22b, Vodnjan

 

Radno vrijeme:

PON - SUB 11:00 - 23:00,

NED 12:00 - 00:00.

 

Email: ivana.celija@gmail.com