U tradicionalnoj istarskoj gastronomiji boškarin zauzima posebno mjesto jer je riječ o autohtonom istarskom govedu, a jela spravljena mesa boškarina ubrajaju se među najukusnije mesne specijalitete. Posebnost ove vrste govedine, osim jedinstvenog okusa, je u tome što sadrži idealan omjer prirodnih masnoća koje mesu daju posebnu sočnost, ali i u činjenici što meso boškarina dolazi isključivo iz kontroliranog uzgoja i poslužuje se samo u restoranima koji zadovoljavaju najviše gastronomske standarde.

Na meniju restorana Vodnjanka, prepoznatljivom upravo po pripremi tradicionalnih istarskih jela, pronaći ćete bogat izbor specijaliteta s boškarinom. Carpaccio od boškarina predstavlja neodoljivo hladno predjelo koje će vašim osjetilima prirediti savršen uvod u ostatak obroka, flam meso od boškarina u umaku od vodnjanske buže zadovoljit će nepce baš svakog ljubitelja mesnih zalogaja, a tu je naravno i domaća tjestenina u umaku od boškarina kao i rezanci od boškarina na palenti i mišanci.

Ako želite osjetiti okuse i arome domaće istarske i vodnjanske kuhinje, onda je boškarin sasvim sigurno odabir kojeg biste trebali uzeti u obzir. Posjetite naš restoran Vodnjanka, opustite se u ugodnoj domaćinskoj atmosferi i počastite sebe i svoje odabrano društvo ukusnim specijalitetima od autohtonog istarskog goveda boškarina u kojima ćete definitivno uživati.