Istra je nadaleko poznata po brojnim autohtonim proizvodima, a domaće maslinovo ulje definitivno je jedna od perjanica tradicionalne istarske gastronomije. Osim što je nevjerojatno ukusno i bogatih aroma, također je i iznimne kakvoće, što je uostalom potvrdio i najugledniji svjetski vodič za maslinova ulja Flos Olei koji je upravo Istru proglasio najboljom maslinarskom regijom u svijetu i to već treću godinu za redom. Vodnjan je jedno od istarskih mjesta koje je prepoznatljivo po uzgoju maslina i proizvodnji vrhunskog, visokokvalitetnog maslinovog ulja.

Jesenji dio godine obično je u znaku maslina i mladog maslinovog ulja, pa tako i ovdje u restoranu Vodnjanka, koji njeguje vrijednosti autentične istarske i vodnjanske kuhinje, možete probati razne specijalitete u kojima je vodnjansko ekstra djevičansko maslinovo ulje ključni sastojak. Ako želite degustirati domaća vodnjanska maslinova ulja onda vam svakako preporučujemo maslinova ulja na domaćoj palenti, lagani i ukusni zalogaj koji će vam u trenu otkriti sve čari ovog prirodnog ekstrakta maslina.

Maslinovo ulje iznimno je zdravo jer sadrži brojne vrijedne elemente koji su neophodni za normalno funkcioniranje našeg organizma, stoga ne samo da ćete uživati u raskošnim okusima, već ćete ujedno svom tijelu osigurati izvor zdravih i vrijednih nutrijenata. Odaberite zato restoran Vodnjanka, počastite se ekstra djevičanskim maslinovim uljem na palenti i otkrijte na vlastitom nepcu zašto su baš vodnjanska maslinova ulja toliko neodoljiva i cijenjena.