Tjestenina je definitivno nezaobilazan dio tradicionalne istarske gastronomije, a osobito kada je riječ o izvornim istarskim tjesteninama kao što su pljukanci. Iako su se nekada, u oskudna vremena, pripremali svakodnevno, zbog toga što iziskuju jednostavne sastojke, danas se domaći pljukanci smatraju pravom delicijom koja se poslužuje s raznim vrstama umaka, a osobito onima koji su temeljeni na domaćim proizvodima karakterističnim za istarsko podneblje.

U kuhinji restorana Vodnjanka, poznatoj po pripremi tradicionalnih specijaliteta vodnjanskog i istarskog kraja, domaće pljukance izrađujemo ručno i to od kvalitetnog brašna. Na našem bogatom meniju tako ćete pronaći neodoljive pljukance s rokuljom i pršutom, ali i kraljevske pljukance u košaricama od sira koji su premium delicija i poslužuju se na našem posebnom predsjedničkom tanjuru.

Bez obzira jeste li već probali ovu tradicionalnu lokalnu tjesteninu ili tek želite otkriti sve čari raskošne istarske kuhinje, svratite u restoran Vodnjanka i počastite se vrhunskim domaćim specijalitetima koji će zasigurno impresionirati vaša osjetila.