Osim pitoresknog krajolika prošaranog raznim bojama i ugodnih temperatura za uživanje na otvorenom, jesen sa sobom također donosi dragocjene namirnice karakteristične upravo za ovo godišnje doba. Upravo zbog toga, jesen je mnogim gurmanima nadraži dio godine. Jesen u kuhinji restorana Vodnjanka u znaku je primamljivih okusa i mirisa zrelih plodova poput badema, kestenja, šumskih gljiva, tartufa i ostalih svježih sezonskih namirnica koje pružaju idealan temelj za pripremu raznih osvježavajućih zalogaja poput maneštri i juha.

Maneštre i juhe su pak neizostavni dio tradicionalne vodnjanske i istarske gastronomske ponude jer malo što vas može okrijepiti i podići vaš imunitet pred hladne zimske dane poput maneštre od povrća ili pak juhe pripremljene od svježih šumskih gljiva čija je sezona upravo sada na vrhuncu. Osim toga, raskošni meni restorana Vodnjanka krije i brojne druge jesenje specijalitete poput domaće tjestenine i sočnih bifteka s tartufima, fritaje s gljivama,  bumbarske torte s bademima i još raznih drugih ukusnih, ali i zdravih zalogaja. Jesen je isto tako i vrijeme mladog maslinovog ulja, a ovdje ćete moći uživati u kvalitetnim domaćim maslinovim uljima uz palentu, a koristimo ga i kao neizostavni sastojak u gotovo svakom jelu koje priprema Svjetlana Celija, iskusna chefica, ujedno i vlasnica restorana.

Posjetite stoga i Vi naš obiteljski restoran Vodnjanka, počastite se vrhunskim specijalitetima i delicijama pripremljenih prema tradicionalnim recepturama i uživajte u jeseni na jedan poseban, gurmanski način.