Mnogi od vas već su kušali, a ako ne kušali, onda barem načuli kako su puževi vrhunski specijalitet kojeg vrijedi probati. To se posebno odnosi na kuhinju restorana Vodnjanka gdje puževe pripremamo prema recepturama koje smo sami osmislili.

Puževi su inače najbrojnija vrsta mekušaca, a u prehrambene svrhe koristi se vinogradski puž koji je iznimno cijenjen zbog toga što predstavlja dijetalne i niskokalorične zalogaje. S jedne stane, vinogradski puž sadrži vrlo niske količine masti, a s druge pak obiluje elementima poput esencijalnih aminokiselina, kalcija i željeza koji su važni za optimalan rad našeg organizma.

U mesu puževa uživali su još i stari Grci i Rimljani, stoga ne čudi što je upravo u Europi ova namirnica najpopularnija. Pripremaju se tako da se kućice prvo kuhaju, potom se izvlači iz njih meso koje se detaljno čisti, a zatim servira kao posebna delicija uz dodatak raznih prirodnih začina.

Bez obzira jeste li ljubitelj ovog specijaliteta ili jednostavno želite kušati čuvena jela od puževa, svratite u restoran Vodnjanka gdje vas očekuju neodoljivi okusi i raskošne arome puževog mesa pripremljenog na jedinstven način.