Vodnjanska kuhinja poznata je po brojnim neodoljivim mesnim i ribljim specijalitetima, domaćoj tjestenini i osvježavajućim juhama i maneštrama te raznim domaćim proizvodima i delicijama, ali isto tako i po zavodljivim desertima i slasticama koje upotpunjuju baš svaki obrok. Malo što može ručak ili večeru učiniti savršenom kao primjerice komad ukusne torte pripremljene prema originalnim recepturama.

Bogati meni restorana Vodnjanka nudi vam nezaboravne gurmanske užitke, među koje ubrajamo i razne vrste torti koje Svjetlana Celija, naša poznata chefica, ujedno i vlasnica restorana, za vas priprema prema jedinstvenim recepturama i po uzoru na torte kakve su nekada pravile naše majke i bake. Daleko najpoznatija je bumbarska torta od mendula koja je svoj naziv dobila upravo prema stanovnicima Vodnjana koje u okolnim naseljima od milja često zovu bumbari. Ova tradicionalna vodnjanska slastica priprema se bez brašna i sadrži bademe, a recept za pripremu tajna je kuće jer ju još samo rijetki znaju pripremiti prema originalnoj recepturi.

Pored bumbarske torte koja je često izbor raznih svatovskih i prigodnih događanja, tu su i čokoladna te bijela torta čiji će vas bogati okusi u trenu osvojiti. Posjetite i Vi restoran Vodnjanka i počastite svoje nepce vrhunskim specijalitetima i slatkim zalogajima koji će vam na najbolji mogući način dočarati svu raskoš domaće vodnjanske kuhinje.